lunes, 15 de octubre de 2012

Clar de lluna


Bona nit gent!:) Avui tinc unes quantes cosetes a dir-vos. 
Primer de tot, m'agradaria recomanar-vos l'òpera que vam anar a veure al Liceu (Così Fan Tutte), perquè hem van agradar moltíssim tant l’argument, ja què el van saber adaptar per un públic jove com a nosaltres i fer-lo molt entretingut; com les àries i recitatius que interpretaven cada un dels personatges. Se'm va fer fins i tot curta l'obra! 
L'altre cosa que tenia que dir-vos és que aquests dies, com estem veient la pel·lícula  de Copying Beethoven, he pensat que us agradaria saber una mica sobre una de les seves composicions, i he elegit “Clar de lluna” una de les cançons més famoses de l’autor, juntament amb el primer moviment de la 5ª Simfonia i la obra per a piano “Para Elisa”.
La obra no es va passar a anomenar “Clar de lluna” fins la mort de Ludwig van Beethoven. El seu títol va sortir d’una comparació de Ludwig Rellstab, un poeta i crític musical alemany, que va fer entre el primer moviment d’aquesta peça i el clar de lluna del llac de Lucerna.
La cançó anava dedicada a la seva alumna, la comtessa Giulietta Guicciardi. Va ser composta l’any 1801 i  publicada el març del 1802 a Viena.
Espero que aquest article us hagi agradat, ja aniré publicant més coses a mesura del que anem fent a classe!:) 
Feu clic a l'imatge per obrir l'enllaç i poder escoltar la cançó:)!

1 comentario:

  1. Molt bé tot el que dius sobre l'autor i l'obra. També estaria bé que acompanyéssis l'article amb la música. Busca el vídeo (hi ha un munt de versions) i tria la que més t'agradi.

    ResponderEliminar